• Engelsk flagga
  • Engelsk flagga

Vegetariska quesadillas med guacamole

Guacamole
  • 2 st Avokado
  • 1 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 2 msk Olivolja
  • 0.5 st Lime
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen

Mixa ihop avokadokött, skalad vitlöksklyfta, olja, rivet limeskal och limesaft till en guacamole. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp guacamolen i en skål och ställ i kylen till servering.

Quesadilla
  • 200 g Morötter
  • 325 g Vegetarisk Färs
  • 1 msk Olivolja
  • 1 tsk Paprikakrydda
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1.5 tsk Oregano – torkad
  • 0.2 tsk Strösocker
  • 1 tsk Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 125 g Körsbärstomater
  • 320 g Tortilla Wrap
  • 230 g Tacosås
  • 150 g Riven Ost
  • 1 msk Olivolja
  1. Skala och riv morötterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs morötter och färs med paprikapulver, spiskummin, oregano, socker, salt och peppar under omrörning i ca 5 min.

2. Skär cocktailtomaterna i skivor.

3. Skär ett snitt från mitten av varje tortillabröd rakt ner, ut till kanten. Lägg skivade tomater på fjärdedelen längst ner till vänster av tortillabrödet och tacofärs på fjärdedelen högst upp till vänster. Bred tacosås på fjärdedelen högst upp till höger och fördela riven ost på fjärdedelen längst ner till höger.

4. Vik ihop tortillan först från tomaterna upp till färsen, sedan från färsen mot tacosåsen och sedan ihop ner till osten.

5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek varje quesadilla i ca 2-3 min/sida på medelvärme så att de får en fin gyllene stekyta.

Tillbehör
  • 0.5 st Romansallat
  • 0.5 st Lime
  • 1 dl Creme Fraiche Naturell

Strimla salladen, skär limen i klyftor och lägg upp creme fraiche i en skål.